• Zingend Blauwborstje op een boomstam
    A bird doesn't sing because it has an answer, it sings because it has a song - Maya Angelou

De persoon achter Joshua Spijker

Je wilt dus iets meer weten over de persoon achter Joshua Spijker? Ik snap dat je niet mijn hele doopceel hoeft te weten, maar een persoonlijke klik op het werk vind ik net zo belangrijk als kennis en ervaring. Daarom vertel ik hier graag wat meer over mijzelf.

Het beste Spijker product

In 1968 zag ik het levenslicht – als vierde (en laatste) kind van het gezin Spijker. Ik zeg altijd dat de jongste van het gezin het beste product is dat de ouders afleveren. Dat ze stoppen als ze tevreden zijn met het eindresultaat. Met deze opmerking haal ik meteen mijn karakterbeschrijving “aimabele persoonlijkheid” onderuit…maar goed. Ik word over het algemeen best aardig gevonden, eerlijk waar!

Een niet-principieel persoon met twee belangrijke principes

Veel principes heb ik niet, omdat ik vind dat teveel principes je inflexibel maken. Toch heb ik twee belangrijke principes: eerlijkheid en respect. Ik ben geen heilige en ik verzin heus wel eens een menselijk leugentje om bestwil. Maar over het algemeen treed ik mensen open-minded en met respect tegemoet. Zowel privé als zakelijk. Uiteraard heb ik wel mijn voorkeuren met welke mensen ik graag mijn tijd doorbreng. Niks menselijks is mij vreemd.

Empathische observator

Ik durf te stellen dat ik vrij empathisch ben en voel snel aan wat ik aan iemand heb. Ik vind het heerlijk om (het gedrag van) mensen te observeren en hoe ze met elkaar omgaan. Tijdens mijn observaties schat ik vrij snel in hoe de verhoudingen liggen in een groep, of tussen twee mensen. Ik ben heel blij met deze eigenschap, omdat dit mij helpt om beter en snel in te spelen op verschillende situaties en mijn omgeving.

Sociale dierenvriend met een passie voor duurzaamheid

Vroeger wilde ik het liefst dierenarts worden, maar uiteindelijk ben ik mijn carrière begonnen als verpleegkundige. Dierenwelzijn en zorgen voor mensen zit er bij mij nog steeds in, ook al heb ik er mijn beroep niet van gemaakt. Ik ben begaan met dierenwelzijn en een eerlijke en respectvolle behandeling van mens en milieu. Ik heb geen kinderen aan wie ik de aarde moet doorgeven, maar ik heb respect voor de aarde en het voortbestaan van de mensheid in een duurzame samenleving.

Ik ben daarom erg geïnteresseerd in duurzaamheid en vooral in duurzame innovaties en projecten zoals bijvoorbeeld de ontwerpen van Studio Roosegaarde, Solar Roadways, Join the Pipe en The Ocean Cleanup project – om er maar een paar te noemen. Een groot deel van deze interesse en passie kan ik – samen met mijn passie voor Amsterdam – kwijt in onze website Conscious Travel Guide, een online travel guide voor de ‘conscious urban traveller’.


Comments (2)

Leave a Comment

We do not share your information with anyone else or publish your email. *Required fields.  • Clearly Communications - KvK: 34289637

  • © 2008-2023 Clearly Communications